Traditie versus innovatie in breedband

In een tijdperk waarin internet een levensader van zowel economisch als sociaal belang is geworden, daar wil je als eindgebruiker…

Traditie versus innovatie in breedband

In een tijdperk waarin internet een levensader van zowel economisch als sociaal belang is geworden, daar wil je als eindgebruiker invloed hebben op wat er met je verbinding gebeurt. Tot nu toe was dit slechts beperkt mogelijk. Tot vandaag. Vanaf vandaag  is de website van OpenNet Nederland online. Een beproefde methode die breedband voor iedereen met zeggenschap van iedereen propageert.

En dit is voor Nederland een nieuw fenomeen. Waar tot nu toe de telecommarkt gedomineerd werd door de zogenaamde ‘verticals’ (één partij is zowel netwerkeigenaar, operator en contentaanbieder), daar laat OpenNet een ander geluid horen. Een geluid dat bijdraagt aan innovatie, maatschappelijke veranderingen en lokale economie. Een geluid over vrije keuze en transparante tariefstellingen. Kortom, een geluid dat haaks staat op de ontwikkelingen in telecomland, OPTA-regulering ten spijt.

Telecom – traditioneel versus innovatie
Wat is er dan wezenlijk anders aan de methode OpenNet? Met name het loskoppelen van de rollen binnen de waardeketens, rollen die in traditionele businessmodellen angstvallig in stand gehouden worden. Deze beklemmende situatie zorgt ervoor dat de netwerkeigenaar kan bepalen wat voor u als eindgebruiker goed is. Of u het hier nu mee eens bent of niet, u zult weinig anders kunnen dan schikken. Dit gebrek aan keuzevrijheid neemt men weg door een digitale infrastructuur zodanig technisch en ideologisch in te richten dat de zeggenschap bij u als gemeenschap neergelegd kan worden.

OpenNet draagt bij aan uw gemeenschap
Deze ontwikkelingen maken de weg vrij voor lokaal geëngageerde innovatie. Denk hierbij aan laagdrempelige toegang tot specifieke zorgdiensten of passend onderwijs. Of culturele uitingen die binnen uw gemeenschap leven. Of gemeentelijke diensten die eenvoudig ontsloten worden tot in uw huiskamer. De kracht van OpenNet is een lokale kleur die mogelijk gemaakt wordt door mee te gaan in een wereldwijde schaalgrootte. Waarom? Efficiënt beheer van netwerken bijvoorbeeld. Of ontwikkelingen die elders verricht zijn naar uw gemeenschap brengen. Dit zorgt voor kostenefficiëntie wat er toe bijdraagt dat ook u tegen een zo laag mogelijk tarief gebruik kunt maken van de mogelijkheden die breedband u biedt.

Nieuw in Nederland, maar wereldwijd geroemd
OpenNet is een voor Nederland nieuwe, zeer innovatieve en unieke methode van breedbandontsluiting in zowel kernen als buitengebied. Het succes van 8 jaar toepassing in Zweden maakt dat dit geen theorie is, of losse flodders. Toepassing in meerdere landen binnen en buiten Europa geven ook aan dat dit geen louter Zweeds feestje is. Het is een bewezen werkend model. De komende tijd kunt u vanaf deze site op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op gebied van breedband in Europa en de wijze waarop OpenNet aansluit bij het gedachtegoed van een Digitale Agenda 2020 en de doelstellingen van diverse Nederlands en internationaal georiënteerde instellingen.

Kiezen voor OpenNet is eigenlijk heel simpel.

Comments are closed